SuperFIT implementatie

Meer weten over de implementatie van SuperFIT? 

De implementatie van SuperFIT zal starten na behoeftepeiling. Lees hieronder een beknopt overzicht van de interventie onderdelen: 

 • Workshops aan pedagogisch medewerkers
  In totaal worden er vier workshops aangeboden aan opvanglocaties, welke ingaan op verschillende thema's: gedrag, beweging en voeding. Deze workshops hebben als doel pedagogisch medewerkers bewuster te maken van deze thema's, verdiepende informatie te geven en om tijdens de workshop SuperFIT te ervaren.

 • Coaching sessies op locaties
  Tijdens de coachingsessies komt een SuperFIT coach langs op de opvanglocatie. De SuperFIT coach let hier op de fysieke (Bv. hoe ziet de ruimte eruit? is er voldoende speelmateriaal?), sociale (Bv. hoe is de voorbeeldfunctie van de pedagogisch medewerkers?) en politieke (Bv. is er een voedingsbeleid op de locatie?) omgeving. Pedagogisch medewerkers en de SuperFIT coach gaan samen in gesprek over op welke gebieden er verbeteringen mogelijk zijn en hoe ze dit samen gaan aanpakken.

 • SuperFITkaarten en materialenbox 
  SuperFIT heeft makkelijke en laagdrempelig beweeg- en voedingsactiviteiten ontwikkeld welke de opvanglocatie kan integreren in hun dagelijkse werk. De materialen die nodig zijn voor deze beweeg- en voedingsactiviteiten krijgen de locaties geleverd in een materialenbox. 

 • SuperFIT logeerkoffer
  Om ouders te betrekken bij de implementatie van SuperFIT krijgen peuters om de beurt een SuperFIT logeerkoffer mee naar huis. Dit koffer staat in het teken van gezonde voeding en beweging. Een deel van de SuperFIT kaarten, welke ook op de opvang worden gebruikt, zitten in de logeerkoffer. Benieuwd naar de koffer? Bekijk het filmpje

 

 

Meer weten of meedoen?

SuperFIT is vanaf 22 oktober 2021 een erkende aanpak binnen het Loket gezond leven van het RIVM. SuperFIT | Loketgezondleven.nl

SuperFIT wordt al bij verschillende kinderopvangorganisaties aangeboden. Wilt u meer informatie over de methodiek of wilt u weten hoe deze aanpak ook bij uw kinderopvangorganisatie of in uw gemeente kan worden uitgevoerd? Neem dan vrijblijvend contact op met het team van SuperFIT.

Daan Pluim
daan.pluim@ecsplore.nl
06 51863931

Graag op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen omtrent SuperFIT? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief
Op deze pagina vindt u een overzicht van eerdere nieuwsbrieven. 

Disclaimer