SuperFIT in de praktijk

Om een duidelijker beeld te geven van hoe SuperFIT er in de praktijk uitziet, heeft het SuperFIT team korte filmpjes gemaakt. Een filmpje gaat specifiek over de toepassing op de opvanglocatie, een ander filmpje over SuperFIT thuis en als laatste zijn er nog verschillende filmpjes over de beweeg- en voedingskaarten. 

Nieuwsgierig? Bekijk snel onderstaande video's. 

SuperFIT op de opvang

Onderstaande video laat zien hoe SuperFIT wordt toegepast op de opvang. De vier doelen meer bewegen, minder zitten, meer en verschillende groenten en fruitsoorten eten én water drinken komen hier naar voren. Daarnaast vertellen pedagogisch medewerkers en een ouder over hun ervaringen met SuperFIT.

SuperFIT thuis

SuperFIT komt ook mee naar huis, de SuperFIT logeerkoffer gaat elke week met een peuter mee naar huis. In de logeerkoffer zitten leuke activiteiten gericht op gezonde voeding en beweging, een SuperFIT vriendje en een dagboek waarin de beleefde avonturen kunnen worden opgeschreven. 

SuperFIT beweegkaarten

SuperFIT heeft beweegkaarten ontwikkeld welke worden ingezet op de opvang en thuis. Deze kaarten bevatten activiteiten welke makkelijk uitvoerbaar zijn zonder veel materiaal. De beweegkaarten zijn laagdrempelig waardoor ze op ieder moment van de dag kunnen worden ingezet. De SuperFIT coaches hebben enkele kaarten verfilmd, bekijk onderstaande video voor een voorbeeld van de toepassing van één van de beweegkaarten. De andere video's zijn te vinden op ons Youtube kanaal. 

SuperFIT voedingskaarten

Ook op het gebied van voeding heeft SuperFIT kaarten ontwikkeld die zowel op de opvang als thuis kunnen worden ingezet. Op de kaarten staan verschillende ideeen gerelateerd aan gezonde voeding zoals een bingo, twister, hoe groente en fruit op een leuke manier aan te bieden en gezonde ideeen voor tijdens feestdagen. Het doel van deze voedingskaarten is om samen met kinderen plezier te beleven aan gezond eten en drinken! De overige voedingskaarten zijn te vinden op ons Youtube kanaal. 

Meer weten of meedoen?

SuperFIT is vanaf 22 oktober 2021 een erkende aanpak binnen het Loket gezond leven van het RIVM. SuperFIT | Loketgezondleven.nl

SuperFIT wordt al bij verschillende kinderopvangorganisaties aangeboden. Wilt u meer informatie over de methodiek of wilt u weten hoe deze aanpak ook bij uw kinderopvangorganisatie of in uw gemeente kan worden uitgevoerd? Neem dan vrijblijvend contact op met het team van SuperFIT.

Daan Pluim
daan.pluim@ecsplore.nl
06 51863931

Graag op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen omtrent SuperFIT? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief
Op deze pagina vindt u een overzicht van eerdere nieuwsbrieven. 

Disclaimer